Drumster Sun-Mi Hong en saxofonist Benjamin Herman – New Generation

NEW GENERATION

De weg naar een carrière in de Nederlandse jazzscene was geen gemakkelijke weg voor Sun Mi Hong.
In haar geboorteland Korea was het eigenlijk niet de bedoeling dat ze professioneel muzikant zou worden. Ondanks het feit dat ze van niemand steun kreeg wist ze een ding zeker: ze moest en zou drumster worden.

Op het Conservatorium van Amsterdam kon ze haar droom voortzetten en werd haar talent herkend door Benjamin Herman, die haar lastige pad van dichtbij heeft meegemaakt.

Regie: Lieza Röben.

Deze aflevering werd gemaakt door:
Regie: Lieza Röben
Eindredactie: Nada Mounzer
Redactie: Fleur van den Breemer
Camera: Diderik Evers
Geluid: Bram Meindersma
Montage: Milika de Jonge
Productie: Michiel Hobbelink & Irene uit den Bosch

New Generation: Een nieuwe lichting jazzmuzikanten in Nederland staat te popelen hun stem te laten horen. Of het nu straight-ahead jazz is, free jazz of kruist met klassiek; ze staan klaar om het stokje over te nemen van hun meesters. Maar niet voordat ze nog een tijdje samen hebben opgetrokken om van elkaar te leren.
New Generation portretteert dit jaar opnieuw vier Nederlandse jazztalenten die duidelijk een eigen pad zijn ingeslagen in de muziek en gerespecteerd worden door de generaties die hen voorgaan. Hoe zijn deze grote talenten gekomen waar ze nu zijn en wanneer kruisten hun paden die van de oudere meesters? In de portretten is er plek voor hun verhaal, maar ook voor livemuziek. De verschillende generaties spelen met elkaar samen in speciale sessies door heel Nederland.

NPO 2 Extra: Dit programma werd eerder uitgezonden op 20 november 2019 door de NTR op NPO 2 Extra.
NPO 2 Extra is het digitale Kunst & Cultuur kanaal van de Publieke Omroep.

ZIE OOK:

 

Sun-Mi Hong - A Self-Strewn Portrait